Project Tango gaat verder met tablets. Het Google's Advanced Technology and Projects (ATAP) team, een erfenis van Motorola, komt met een groter prototype op de proppen. Volgens The Wall Street Journal gaat het om een 7 inch tablet, gewapend met twee camera's, infraroodsensoren én natuurlijk met geïntegreerde 3D-chips.

Indoor navigatie

Daarmee wordt het mobiele apparaat de opvolger van de 5 inch Android-smartphone die Google in februari introduceerde. De sensoren in het prototype zijn in staat tot real time motion tracking. Zo wordt de omgeving van de gebruiker gevisualiseerd op het scherm. Als praktische doeleinden worden vooral navigatie (binnenshuis) en het in kaart brengen van omgevingen genoemd, alsook 3D-games.

Veel is niet bekend over de specs, behalve dat de chipset (Myriad 1) van hardwarepartner Movidius komt. Deze zou een co-processor bevatten die bijdraagt aan een kwart miljoen 3D-metingen per seconde én rekening houdt met de batterij van het mobiele apparaat.

Ontwikkelaars

Onder de vlag van project Tango komt Google volgens de krant begin volgende maand al met 4000 prototype tablets. Deze zijn uiteraard bedoeld voor ontwikkelaars, die er net als in het geval van de 3D-smartphone en ook een project als Google Glass een vervolg aan Google's creaties moeten geven.

Lees ook: Google helpt NASA bij autonome ruimterobots