Marcel van der Werf stelt dat Google illegale en criminele links verspreidt en noemt Google een broeinest van criminaliteit. "Google verzamelt illegale links en dat mag niet conform het Nederlands recht", aldus Van der Werf in een e-mail. Hij stelt daarom dat zowel de eigenaar als het management van Google moeten worden vervolgd.

Het conflict tussen Van der Werf en Google ontstond toen Google UK bezwaar maakte tegen het gebruik door Van der Werf van internetadressen waarin het woord 'google' voorkwam. De hostingprovider heeft daar, na aandringen van Google, de database losgekoppeld van de Googledatingsite.

Enkele dagen later heeft de Nederlander besloten alle Google-links offline te halen. De datingsite die Van der Werf onderhield op Googledatingsite.com en Googledatingsite.nl is nu te bereiken via enkele andere adressen (vistadating.com en vipmatching.eu). Het is nog niet duidelijk wat Microsoft hier van vindt.

Nu laat Van der Werf in een e-mail aan onder andere Webwereld weten dat hij Google sommeert tot een betaling van één miljard dollar wegens het stalken van zijn bedrijf. Ook stelt hij dat Google zijn leverancier Leamore heeft bedreigd om Googledatingsite los te koppelen van de database.