De gegevens (foto's of tekst) die internetters op GoogleGlobe kunnen achterlaten worden gekoppeld aan Google Earth. Wie op een foto klikt, wordt automatisch via het satellietprogramma naar de daaraan gelieerde plek gedirigeerd.

Ook heeft de Nederlandse ontwikkelaar Erwin Nikkels, die onafhankelijk van Google opereert, een Globe Assistant geïntroduceerd (installatie van Google Earth wel vereist). Via deze assistent worden automatisch nabij gelegen spots getoond als men over de aarde 'vliegt'.

Zo staan momenteel in verband met de aanslagen van donderdag in Londen de vier stations op de site die zichtbaar worden als men over Londen vliegt.

Deze activiteit zal worden uitgebreid zodat nieuwsredacties aan de hand van locatiegegevens en het nieuwsfeit deze kunnen koppelen aan de plaats op aarde. Ook voor het aanbod van vastgoed en vakantiehuizen kan de GlobeAssistant worden ingezet, zo denkt Nikkels. De ontwikkelaar is naar eigen zeggen gefascineerd door alle mogelijkheden van Google Earth: "The sky is hier letterlijk de limit."