Google maakt haast met deel twee van Project Tango. De vorige maand onthulde tablet met 'motion tracking', waarmee de omgeving in 3D wordt geregistreerd, kan worden besteld. Tenminste, door de ontwikkelaars die er een succes van moeten maken. Zij kunnen zich nu aanmelden voor een Project Tango Tablet Development Kit. Met 1024 dollar ruim goedkoper dan de 1500 dollar die Google Glass hen kostte.

Specs bekend

Het Google's Advanced Technology and Projects (ATAP) team maakt ook direct de specs bekend van de tablet. Het apparaat is zoals eerder uitgelekt 7 inch groot en komt met de nieuw ontwikkelde NVIDIA Tegra K1 processor.

Verder heeft de Tango-tablet 4 GB aan RAM, 128 GB opslagruimte, een motion tracking camera, geïntegreerde dieptesensoren, WiFi, BTLE (Bluetooth low energy) en afhankelijk van regio en provider, 4G LTE.

Google benadrukt dat de kit bedoeld is voor professionele ontwikkelaars en dus niet consumenten. Developers krijgen bij aanschaf updates over software-algoritmen en nieuwe API's. Want zo schrijft het ATAP-team, deze technologie staat nog in de kinderschoenen.

Lees ook:

Google scant je leven in 3D (video) Google ziet ook brood in 'motion tracking' tablet