Gordon Moore en zijn echtgenote Betty hebben tussen 2001 en 2005 ruim 7 miljard dollar gegeven of beloofd aan goede doelen, zo blijkt uit het overzicht van het zakenblad BusinessWeek. Daarmee verdrongen de Moores Bill en Melinda Gates van de eerste plaats.

Het echtpaar-Gates trok de laatste vijf jaar zo'n 5,5 miljard dollar uit voor giften. De schenkingen van Bill en Melinda Gates tijdens hun leven overtreffen de schenkingen van het echtpaar-Moore nog steeds ruim. Bill Gates is goed voor bijna 28 miljard dollar aan schenkingen. Gordon Moore blijft vooralsnog steken op 7,3 miljard dollar.

Op de plaatsen drie en vier van de lijst met filantropen staan de investeerders Warren Buffett en George Soros. Zij gaven respectievelijk 2,6 miljard en 2,3 miljard dollar aan goede doelen de laatste vijf jaar.

Op de negende plaats staan Michael en Susan Dell. De Dell-oprichter schonk 933 miljoen dollar aan goede doelen sinds 2001. Jeff Skoll (eBay) staat op plaats vijftien met 489 miljoen dollar aan giften sinds 2001. Medeoprichter van eBay, Pierre Omidyar, was de laatste vijf jaar goed voor 433 miljoen dollar aan schenkingen (plaats 19).

Op de twintigste plaats staat Patrick McGovern, oprichter van IDG (onder meer uitgever van Webwereld). McGovern, wiens vermogen wordt geschat op 2 miljard dollar, gaf de laatste vijf jaar 370 miljoen aan goede doelen.