Ook voor andere onderdelen van de online kantoorsoftware Google Docs zullen dergelijke gadgets beschikbaar komen, vertelt Jonathan Rochelle, product manager van Google Docs, aan CNet.

Google Finance

Een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor spreadsheets is hier te vinden. Ook interactieve grafische voorstellingen, zoals Google Finance die gebruikt, kunnen met de 'gadgets worden gemaakt. De grafische voorstellingen kunnen ook op iGoogle-homepagina's of andere sites worden gepubliceerd, waar zij worden aangepast zodra er een wijziging in de spreadsheets is gemaakt.

Sorteren en filteren

Verder heeft Google het gebruik van Spreadsheets eenvoudiger gemaakt. Zo is er een notificatiesysteem waarbij een e-mail wordt gestuurd als iemand een gemeenschappelijke spreadsheet heeft veranderd. De wijzigingen zijn opvallend gemaakt om ze gemakkelijk te kunnen terugvinden. Ook hebben de makers van spreadsheets toegang tot historische financiële data via een Google Finance-functionaliteit en zijn er nieuwe mogelijkheden om data automatisch te sorteren en filteren.