Met de actie wil de stichting open-source- en freewaresoftware bij kleinere bedrijven onder de aandacht brengen en hun licentiekosten verminderen.

"Voor de beginnende ondernemer is de software gewoon duur", zegt Alex de Haan, woordvoerder van de stichting. "Een compleet administratief pakket van SnelStart kost al snel duizend euro. Wij leveren een gratis boekhoudpakket op cd."

Uiteindelijk hoopt de stichting zichzelf te bekostigen met het geven van training aan ondernemers en verder in de toekomst willen ze een ondernemers-pc uitbrengen met alle software geïnstalleerd.

Bepalend is vooral de functionaliteit en daarom wordt nu nog gekozen voor het Windows-platform, waarbij open-sourcesoftware de voorkeur heeft maar ook gekozen wordt voor gesloten freeware.

De cd, die later ook als download beschikbaar zal komen, wordt op 5 november gepresenteerd op een stand tijdens de startersdag van de Kamer van Koophandel in Heerhugowaard. Opmerkelijk detail daarbij is dat Microsoft een van de hoofdsponsors is.