Vanaf maart volgend jaar kunnen fans het negende album van de punkband Pennywise gratis aanschaffen, bericht Adweek. Als zij zich als 'vriend' aanmelden op de MySpace-pagina's van muziekverspreider Textango, dan mogen zij het gehele album gratis downloaden.

Textango

Gewoonlijk verkoopt Pennywise tussen de 60.000 en 100.000 cd's en MySpace verwacht tenminste dat zoveel fans ook het aanbod van Textango zullen aannemen. Textango wil op deze manier bekendheid verwerven onder bands en fans, zodat deze gaan gebruikmaken van hun betaalde downloaddienst. Hierbij wordt via een mobiele telefoon een code opgehaald waarmee muziek van hun site kan worden gedownload. De afrekening volgt op de telefoonrekening, zodat geen creditcard nodig is.

Mooie kans

MySpace hoopt door de samenwerking inkomsten te halen uit zijn enorme bereik en een alternatief te bieden voor het huidige distributiemodel van muziek. "Nu het slecht gaat met de muziekindustrie is dit een mooie kans om je muziek te verspreiden", aldus marketingdirecteur Josh Brooks van MySpace.

Eind oktober sloot MySpace ook een overeenkomst met startup Zazzle waardoor muziekfans online merchandising kunnen bestellen.