Spiralfrog kondigde vorige week aan dat het muziek van producent Universal zal gaan aanbieden in de bètaversie van zijn muziekdienst, die in november uitkomt. Inmiddels is Spiralfrog ook met producent EMI Music Publishing tot een overeenkomst gekomen.

Volgens Spiralfrog-woordvoerder Neville Hobson zullen er meer platenlabels volgen. "Dit is nog maar het begin van het strikken van grote platenlabels en muziekproducenten voor het aanbieden van hun catalogi op Spiralfrog", aldus Hobson.

De muziekdienst van Spiralfrog moet gaan draaien op advertentie-inkomsten. De gratis muziek wordt aangeboden in wma-formaat, voorzien van drm. De platenlabels bepalen de gebruiksrechten van de muziek. De maatschappijen willen de nummers afspeelbaar maken op de pc van gebruikers en op twee mobiele apparaten. De nummers kunnen echter niet op cd gebrand worden en of uitgewisseld worden met derden, zo laat Hobson weten.

De nummers blijven slechts afspeelbaar zo lang de Spiralfrog-gebruiker regelmatig inlogt op de dienst. Vanwege het gekozen audioformaat, kan de muziek niet worden afgespeeld op de Ipod, de meestverkochte mp3-speler.

Door de nieuwe overeenkomst met EMI breidt Spiralfrog het potentiële aanbod uit met zo'n miljoen nummers, van onder andere artiesten als James Blunt, Eminem en de Arctic Monkeys.

De makers van Spiralfrog richten zich op jongeren tussen de 13 en 34 jaar oud. Ze willen een alternatief bieden voor illegale muziekdownloads.