De muzieksite, die moet draaien op advertentie-inkomsten, biedt momenteel ruim 770.000 liedjes en 3.500 videoclips aan van onafhankelijke labels en de Universal Music Group, een van de vier grootste muziekuitgeverijen. Binnen enkele maanden zal de catalogus meer dan twee miljoen liedjes bevatten, voorspelt een woordvoerder van SpiralFrog.

Ondanks aanvankelijke twijfels over de breedte van het aanbod, constateert CNet dat acht van de tien bestverkopende nummers uit de Amerikaanse Billboard-hitlijst voorradig zijn.

Sinds de aankondiging van de muziekwinkel in augustus 2006 heeft SpiralFrog een roerige opstartperiode gekend. Na een ingrijpende bestuurswisseling en berichten over schulden die het bedrijf heeft gemaakt, is de site met geleend geld nu toch online. Vooralsnog slechts voor muziekliefhebbers uit de VS en Canada. Bezoekers die willen weten wanneer SpiralFrog ook in hun land beschikbaar zal zijn, wordt gevraagd hun e-mailadres op te geven.

De muziek op SpiralFrog is niet af te spelen met de iPod, maar slechts met apparaten die Windows Media met drm ondersteunen. Downloaders mogen hun muziek op twee verschillende apparaten overzetten en niet branden. Om de nummers te kunnen blijven beluisteren, moeten zij maandelijks inloggen op de site.