De IT-pro's die niet in één keer slagen bij het examen Microsoft Certified Professional (MCP) hoeven geen extra kosten te maken. Microsoft biedt hen een gratis tweede kans, mits zij binnen 30 dagen na het falen van de test aangeven dat zij het nog eens willen proberen. De herkansing geldt zeker nog tot 12 januari 2016, zo meldt The Register.

Microsoft blijft ondanks discussies in de markt de waarde inzien van certificaten voor IT-pro's. Tegenstanders wijzen op juist weer op het belang van praktijkervaring en oplossingsvermogen. Om er toch voor te zorgen dat IT'ers de handdoek niet in de ring gooien na het een mislukte poging mogen zij het dus nog eens proberen.

Motivatie

Hoewel dat geen goede motivatie voor de eerste poging lijkt, heeft Microsoft er nu voor gekozen om de aanbieding min of meer permanent te maken. In het verleden koost het bedrijf er meermaals voor om met kort lopende acties de examenkandidaten een tweede kans te gunnen. Nu loopt de actie dus helemaal door tot januari volgend jaar. Elke Microsoft-certificaathouder is meegenomen, zo lijkt het.

Lees ook: De 12 best betaalde certificaten op Computerworld.