Photoshop Album is een grafisch softwarepakket waarmee Adobe zich op de niet al te veeleisende consument richt, zoals mensen die net in het bezit van een digitale camera zijn. Het pakket werd begin dit jaar op de markt gebracht. Nu is er een tweede versie uit met wat meer mogelijkheden, zoals het versturen van foto's naar mobieltjes.

Voorop bij Photoshop Album staan de functies waarmee foto's eenvoudig georganiseerd kunnen worden. Daarnaast kan de consument met een paar simpele klikken zijn foto's bewerken. Adobe noemt onder meer het lichter maken van foto's of het verwijderen van rode ogen. Het pakket kost 50 dollar.

Nieuw is een uitgeklede, gratis versie van Photoshop Album. Deze heeft wat minder mogelijkheden op het gebied van bestandsbeheer. Adobe hoopt hiermee mensen uiteindelijk zo ver te krijgen dat ze betalen voor een product van Adobe.

"Photoshop Album is een prima oplossing voor mensen die net beginnen met digitale fotografie en die wel wat meer willen dan de gratis software die met een camera wordt geleverd", zo zegt een productmanager van Adobe tegenover CNet. "Wij willen zoveel mogelijk mensen met deze software bereiken. We hopen dat ze daarna bij Adobe blijven als ze nog wat meer willen."