Actievoerders delen flyers uit bij Apple-winkels om consumenten 'op het niet-groene-Apple-beleid te wijzen'. Greenpeace heeft tevens een website in het leven geroepen waar consumenten Apple kunnen verzoeken groenere producten te produceren.

De milieuorganisatie Greenpeace heeft donderdag zijn ranglijst, die de veertien grootste fabrikanten van pc's en mobiele telefoons rangschikt, bijgewerkt. Apple heeft met een 2,7 de laagste score en heeft sinds de vorige meting in augustus Apple geen verbetering doorgevoerd in het milieubeleid, aldus de actiegroep.

"In Macs, Ipods, Ibooks en andere Apple-producten zitten gevaarlijke stoffen waarvan andere bedrijven hebben besloten ze niet langer te gebruiken", stelt Greenpeace in een verklaring. "Op dit moment worden er overal ter wereld Apples vol schadelijke stoffen, met name broomhoudende vlamvertragers en pvc, verkocht."

"Als ze worden afgedankt komen ze vaak terecht in de handen van kinderen in China, India en andere ontwikkelingslanden", weet Greenpeace. "Zij halen ze uit elkaar voor onderdelen, waarbij ze worden blootgesteld aan schadelijke stoffen die hun gezondheid en het milieu bedreigen."