Op de 'mini website', zoals Greenpeace het initiatief noemt, wordt ingegaan op het gebruik van giftige stoffen door Apple. "Dit toonaangevende bedrijf verkleint de levenskans voor duizenden kinderen in ontwikkelingslanden, door ze bloot te stellen aan gevaarlijke stoffen", zo meldt de milieuorganisatie op de website.

Greenpeace roept de Mac- en Ipod-fabrikant dan ook op tot het maken van 'een groenere Apple'. Greenpeace verwijt Apple dat het nog niet heeft toegezegd het gebruik van giftige stoffen terug te dringen. Daarnaast omschrijft de actiegroep het recyclingbeleid van

Apple als 'matig'.

Doordat Apple in een aantal landen oude producten niet terug wil nemen, worden ze volgens Greenpeace in landen als China en India handmatig uit elkaar gehaald. De giftige stoffen in de apparaten zouden daar vervolgens 'mens en milieu vergiftigen', aldus Greenpeace.

Greenpeace wil met de cybercampagne bewerkstelligen dat Apple-gebruikers zelf contact opnemen met Apple om op die manier 'vergroening' af te dwingen. Op de campagnesite kunnen milieubewuste Apple-gebruikers hun eigen t-shirts en advertenties ontwerpen, of e-mail sturen aan Apple-baas Steve Jobs. Ook kunnen ze een speech schrijven voor Jobs.