- In Volendam is het jaar 2001 wel op een uiterst trieste manier begonnen met de fatale brand in cafe Het Hemeltje. De Volkskrant heeft een zeer uitgebreid dossier over deze ramp gemaakt.
http://www.volkskrant.nl/achtergronden/dossiers/355031604.html?history=/i25000006 - Endeavour Web is een Australische webhalte voor senioren, die mede is opgezet door een ex-landgenoot. Endeavour is de naam van het schip waarmee James Cook eind 18e eeuw Australi├ź ontdekte. Vandaag de dag verkennen senioren de wereld via het wereldwijde web. Op de site is zelfs een Nederlandstalig gedeelte opgenomen.
http://www.endeavour-web.org/dutch_welkom.htm - "Veel Groninger borgen zijn als steenhuis begonnen. Gebouwd in de 13e en de 14e eeuw, waren ze toen iets bijzonders. Stenen waren duur. Alleen de rijken konden ze zich veroorloven. Het was een verdedigingstoren waar men in benarde tijden het vege lijf borg. Meestal stonden ze op een hoogte met rondom een gracht. Ze waren vaak ongeveer elf meter lang en acht meter breed en hadden dikke muren", zo lezen we zo'n acht eeuwen later op de fraaie, informatieve webhalte van de Groninger Borgen Stichting.
http://www.borgen.nl - Kkunst is een webhalte waarop het Vlaamse chanson en cabaret centraal staat. Je vindt er interviews, nieuwe releases, een evenementenagenda en nog meer. Nederlandse artiesten komen in beperkte mate aan bod.
http://www.kkunst.com - Voor Cyber Kids:
Koekfabrikant Peijnenburg heet je welkom in het Eilandenrijk van Kapitein Koek. Verken alle eilanden en ontdek de leukste dingen! De eilanden die in het oosten liggen maken gebruik van Java en Javascript en vragen wat meer tijd om te worden geladen, maar je geduld wordt zeker beloond! http://www.peijnenburg.nl/kapiteinkoek