Volgens directeur Jaap Spelde van de Feiko Clock-basisschool in Oude Pekela, een van de initiatiefnemers van het verbod, werken msn- en sms-taal digitaal pesten in de hand. Volgens de schooldirecteur kunnen de leerkrachten de ontwikkeling van de sms-taal met de vele nieuwe afkortingen niet bijhouden, waardoor controle op digitale pesterijen bemoeilijkt wordt.

Spelde zegt dat het probleem zich nu nog vooral voordoet in het voortgezet onderwijs, maar ook steeds meer in de laatste groepen van het basisonderwijs zal opduiken, omdat kinderen steeds eerder 'beginnen te puberen'. "Daarom zijn we er nu nog bijtijds bij om te voorkomen dat de msn- en sms-taal straks steeds verder opdringen op school, en bijvoorbeeld ook in werkstukken gebruikt gaat worden", aldus Spelde.

De Groninger Internet Courant meldt dat het msn-taalverbod is opgenomen in een protocol op scholen in Pekela, Winschoten, Redierland en Scheemda. Jaap Schelde roept ook ouders op om een oogje in het zeil te houden. "Tot nu toe zitten de kinderen vooral thuis achter de computer. Maar als ze elkaar in het weekend digitaal gaan pesten, dan hebben wij daar maandagmorgen als eerste mee te maken." Het protocol zou volgens de planning in juni door de scholen ondertekend moeten worden.