Naar verluid gaat het om enkele tientallen ontslagen, maar Tele2 wil niet zeggen om hoeveel mensen het gaat. Woordvoerder Remko Meerstra noemt de “organisatorische wijzigingen” noodzakelijk “voor de toekomst van de organisatie”. Hij wil niet ingaan op verdere inhoudelijke vragen. Naar zijn zeggen is het nog niet bekend of de reorganisatie gevolgen heeft voor het productportfolio.

Slecht nieuws

BBned werd in juli overgenomen door Tele2 en was eerder eigendom van Telecom Italia. Onder BBned vallen de merken bbeyond, InterNLnet en Alice. Tele2 legde 50 miljoen euro neer voor het bedrijf, dat al jarenlang in de etalage stond. Al bij de bekendmaking van de overname zei Tele2 nog niet te weten of de verschillende merken van BBned zouden blijven voortbestaan.

Volgens diverse berichten op internet zijn ook vandaag slecht-nieuwsgesprekken. Een bericht van vandaag luidt: "De bazen bij #bbned halen 10tallen mensen bij hun bureau weg om ze te ontslaan. Heftige methode." De reorganisatie startte maandag met de eerste ontslaggesprekken. Gisteren werden die gesprekken voortgezet. Sommige werknemers waren al meer dan vijf jaar bij BBned. Het gaat om zowel binnen- als buitendienstmedewerkers, waaronder technici, op de kantoren in Hoofddorp en Nijmegen.