Volgens het persbureau Interfax werd Kushnir zondag dood aangetroffen in zijn appartement in Moskou. De spammer had verschillende hoofdwonden.

Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van Kushnir. "Waarom werd de grootste spammer van Rusland vermoord", vraagt de krant Pravda in een kop, zonder in het onderstaande artikel het antwoord te geven.

De 35-jarige Kushnir stond aan het hoofd van het 'American English Centre', het 'New York English Centre' en het 'Centre for Spoken English'. Deze organisaties boden cursussen Engels aan.

Om hun diensten onder de aandacht te brengen verstuurden de bedrijven van Kushnir op grote schaal spamberichten. Bijna elke Russische internetgebruiker kreeg wel eens een mailtje van Kushnir in zijn inbox.

Doodsbedreigingen

Kushnirs spampraktijken zorgden ervoor dat hij een gehaat man was op internet. Boze internetters bestookten de websites van Kushnir met DDoS-aanvallen, plaatsten de telefoonnummers van zijn bedrijven op sekssites en belden hem plat. Ook ontving Kushnir, zoals wel meer spammers, regelmatig doodsbedreigingen.

Hoewel veel internetters tegen zijn spampraktijken ageerden, hield Kushnir vol dat het zijn recht was om spam te versturen. Volgens hem was e-mail bedoeld voor het versturen van spam.

Het versturen van spam is niet verboden in Rusland. Er bestaan wel plannen om spammen ook in Rusland aan banden te leggen.