Weblogger Kara Swisher van de Wall Street Journal meldde de overname vrijdag. Deze werd later bevestigd op PaidContent zelf.

De Guardian Media Group, uitgever van onder meer de kranten The Guardian en The Observer, koopt de uitgever van PaidContent: ContentNext. Dat bedrijf publiceert ook andere weblogs uit, zoals MocoNews.net over mobiel uitgeven en ContentSutra.com, een nieuwssite over de Indiase online mediabranche. Guardian-medewerkers bevestigden de overname via Twitter.

PaidContent werd in 2002 gestart door weblogger Rafat Ali en bericht dagelijks over online media. PaidContent was een van de eerste voorbeelden van weblogs die genoeg inkomsten wist te krijgen om er professionele redacteuren voor te betalen.

Ali richtte later ContentNext op dat fungeert als webloguitgever en organisatiebureau van conferenties. Het bedrijf, met kantoren in Santa Monica en New York, heeft recent enkele miljoenen aan investeringen opgehaald.

In mei werd een andere bekende weblog, Ars Technica, gekocht door de grote uitgever Conde Nast voor naar verluid 25 miljoen dollar.