Het gesteggel om deze titel speelt al wat langer. Vorig jaar ging het nog om twee ruziënde vrouwen: bikini-dragende-wannabe-actrice-bij-zonsondergang Cindy Margolis en internetonderneemster Danni Ashe, die aan het hoofd staat van een seksimperium. Inmiddels is daar een derde bijgekomen: het Australische model/zangeresje Sarah Jane.

Allen beweren de meest gedownloade vrouw van het internet te zijn. Vorig jaar werd er nog een compromis bereikt: Ashe als meest gedownloade vrouw vanaf een betaalde site, Margolis als populairste babe vanaf een gratis site. Een dergelijk compromis zit er dit jaar niet in.

Het Guinness Book of Records heeft namelijk schoon genoeg van alle claims en tegenclaims en weigert nog langer een dergelijk record in haar boeken op te nemen. "Het is zo goed als onmogelijk om alle claims te verifiëren of om tot een goede vergelijkingsmethode te komen, dus er is eenvoudigweg geen wereldrecord", zo zegt een woordvoerder van het boek tegenover nieuwssite Ananova.

De rondborstige Sarah Jane schreeuwt ondertussen vanaf haar site de overwinning uit: "The Most Downloaded Woman in History… without taking her clothes of. Queen of the Internet." Naar eigen zeggen zou zij op 1 augustus in 24 uur tijd 2.249.342 keer zijn gedownload, veel meer dan haar concurrentie.

En dat hadden er volgens haar nog veel meer kunnen zijn. CodeRed sloeg echter op het voor haar verkeerde moment toe. Veel mensen hebben op de bewuste 1 augustus hun computer niet aangeraakt, zo weet Jane.