- Een bestand dat eindigt op 'punt doc' open je gewoonlijk met Word. Maar wat doe je met een bestand waarvan je de extensie -zeg maar de uitgang- niet kent? Surf naar de File Extension Search Engine -dat is een zoekmachine voor bestandsextensies- en klop de lettertjes, waarvan je niet weet waarvoor die staan, in. Je krijgt nu alle mogelijkheden voorgeschoteld.
http://www.extsearch.com - Al zou je het niet zo denken als je het weerbericht ziet, maar de lente nadert. Tijd om de (toer)fiets uit z'n winterslaap te halen en eens aan een fietstocht in Nederland of België te gaan denken. De webhalte Fietsen in Nederland en België biedt meer dan 150 volledig beschreven fietsroutes in Nederland en 33 bij onze zuiderburen. Daarnaast vind je er een Actuele Fietsagenda met georganiseerde tochten, Fietscitaten en Bijzondere Fietstips. Karren dus maar.
http://www.fietsen.123.nl - Pipo de Clown, Hillstreet Blues, Swiebertje en Cheers. Het is tien procent van de programma's waarvan VARA TV Magazine de begintunes in een Top-40 heeft ondergebracht. Fragmenten van deze vaak nostalgische melodietjes zijn online gezet en de surfende medemens kan zijn of haar stem uitbrengen teneinde er een echte hitparade van te maken.
http://info.omroep.nl/vara?nav=tijqDsHzGHFwDiE - Het Hermans-magazine heeft als thema het leven en werken van de grote Nederlandse auteur Willem Frederik Hermans (1921-1995). Centraal staan daarbij de biografische achtergrond van Hermans' werk en de literatuurgeschiedenis van zijn werk.
http://www.xs4all.nl/~bpolak - Voor Cyber Kids:
Jongelui, tussen de 12 en 15 jaar oud, van over de hele wereld maakten figuurtjes in animated GIF-formaat onder de naam Circus 2000.
http://welcome.to/circus2000