Dit zegt Frank Simonis, woordvoerder van de Blu-Ray-groep, tijdens de IFA-show te Berlijn. Tijdens deze beurs over consumenten elektronica verklaarde hij dat de dvd-standaard 'niet goed' is. "Het is niet veilig, de capaciteit is te laag, evenals de bitrate." Blu-Ray moet alles veranderen.

Consumenten kunnen in de toekomst niet langer hun speler aanpassen. Dvd-spelers werden bijvoorbeeld aangepast om dvd's uit verschillende regio's te kunnen afspelen. "Een gehackte speler is een speler die iets doet waarvoor het niet gemaakt is", aldus Simonis tegenover Reuters.

De nieuwe generatie Blu-Ray-spelers is via het internet verbonden met de fabrikant. Zodra de speler merkt dat deze aangepast wordt, maakt deze er melding van. De fabrikant kan de speler vervolgens op afstand uitschakelen.

De Blu-Ray-groep wil hiermee onder andere piraterij tegengaan. Andy Setos van filmmaatschappij 20th Century Fox heeft voor Blu-Ray gekozen en haalt als voorbeeld voor de enorme piraterij de dvd-verkoop in China aan. "We verkopen in China 20.000 dvd's per jaar voor een prijs van nog geen vijf dollar. Illegale dvd's worden voor slechts één dollar verkocht op elke straathoek."