We schrijven november 2013. Tijdens de Wearable Tech Hackathon in London voor app-ontwikkelaars luidt de centrale vraag: hoe kunnen we seks nog leuker maken met Google Glass? Het eindresultaat is nu daar. En Sex with Glass ziet zichzelf als een serieus project en heeft Google al op de hoogte gebracht van zijn plannen. Bedenker Sherif Maktabi maakt zich vooralsnog geen zorgen dat Google de app zoals eerder pornografische Google Glass-apps verbiedt, zo vertelt hij The Guardian.

Bij Sex with Glass draait het vanzelfsprekend om video. De applicatie wil de gebruiker laten zien wat zijn of haar bedpartner ziet. Tijdens de daad is het live streamen van beelden mogelijk, terwijl er na afloop nog een replay mogelijk is. Wat betreft de privacy hoeft niemand zich zorgen te maken volgens Maktabi, de beelden worden na 5 uur automatisch verwijderd.

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden zijn eindeloos bij de spraakgestuurde app. Want bij het aanwezig zijn van draadloos internet kan Sex with Glass bijvoorbeeld ook het licht in de kamer besturen, muziek aanzetten en inspiratie leveren met virtuele Kama Sutra-beelden. Daarbij is ook de smartphone-camera te koppelen voor nog meer beeldmateriaal.

Of dat allemaal (virtuele) realiteit wordt, hangt van Google af. Dat bedrijf moet de aanstaande Google Glass-app eerst officieel goedkeuren. Daarvoor verschijnt er in februari al een iOS-app van dezelfde makers.