Na zijn celstraf zal de jongen twee jaar onder supervisie staan en gedurende die periode geen pc of gsm bezitten. Hij mag tevens geen gebruik maken van internet. De jongen heeft inmiddels schuld bekend. Deze specifieke 'hack' was niet bepaald technisch. Bij T-Mobile, waar Hilton haar abonnement heeft, heeft de klant online inzage in onder andere zijn contacten. Dit onderdeel is met een wachtwoord beveiligd.

De Amerikaan heeft zich simpelweg voorgedaan als Hilton en gedaan alsof hij het wachtwoord vergeten was. In dat geval krijgt de gebruiker een vraag voorgeschoteld die hij zelf heeft ingesteld. Paris Hilton had de vraag: 'hoe heet je favoriete huisdier?' Wie Google gebruikt vindt al snel de naam van haar Chihuahua: Tinkerbell. Hierna had de tiener toegang tot allerlei gegevens van Paris Hilton.

De aanklacht tegen de tiener beperkte zich echter niet alleen tot misbruik van Hiltons account. Hij heeft tevens telefoonnummers en mailadressen van beroemdheden online gezet. Daarnaast was hij betrokken bij een hack van LexisNexis, waarbij 300.000 klantgegevens werden ontvreemd en het bedrijf naar eigen zeggen een miljoen dolar aan schade opliep, aldus de Washington Post.

Naast deze online overtredingen, heeft hij ook valse bommeldingen gedaan bij diverse high schools.