Het bewuste feest zou afgelopen woensdagavond moeten hebben plaatsgevonden in Bussum. Hackers hebben het MSN-account van de organisator gekraakt en rondgebazuind dat het feest was afgelast.

"Ze hebben mijn mailwachtwoord gekraakt", zegt Sander de Klerk van Blue Eyez in de Gooi & Eemlander. "Daarmee zijn ze op MSN gegaan. Ook hebben ze alle kaartverkopers een mailtje gestuurd dat het niet doorging en dat ze 'zo snel mogelijk' het geld aan de kopers terug moesten geven."

De schade is volgens De Klerk groot. Niet alleen zijn er tussen de 100 en 150 verkochte kaarten teruggebracht, ook zijn er kosten gemaakt voor dj's, promotie en portiers.

"We hebben de ip-adressen kunnen traceren. We hebben ook wel een idee wie dit heeft gedaan. Het is te kinderachtig voor woorden."

De Klerk is woensdagavond naar de politie gegaan, maar kreeg te horen dat de zaak weinig kans maakt om voor vervolging in aanmerking te komen. Toch zegt de organisator aangifte te willen doen bij de digitale specialist van het politiekorps Gooi & Vechtstreek.