De softwaremaker toonde de toekomstige browser tijdens de Hack in the Box-conferentie in Maleisië. "Dit is de eerste keer dat we voor een officiële introductie van een product al het product presenteren en feedback krijgen", vertelt Tony Chor van Microsoft. "Hackers hebben een slechte naam alsof het iets crimineels is. Dit terwijl zij zeer goede, inhoudelijke kritiek leveren."

Microsoft en hackers waren in het verleden elkaars tegenpolen stelt Chor. "Dat werkte niet. Zij werden alleen maar boos en we hadden geen enkel voordeel van hun passie en expertise." Om de relatie te verbeteren heeft Chor flink wat visitekaartjes uitgedeeld en iedereen opgeroepen hem te mailen met kritiek dan wel een bericht op zijn blog achter te laten. Ook noemt hij de hackersgemeenschap 'beveiligingsonderzoekgemeenschap'.

Protected Mode

Bezoekers van de conferentie gaven aan dat ze te weinig technische details kregen, maar desondanks onder de indruk waren van de beveiling van de nieuwe webbladeraar. Zo creëert de software een zogeheten 'Protected Mode'. In deze modus worden downloads, ActiveX-componenten, enzovoorts in een tijdelijke folder gestopt en standaard behandeld als zijnde risicovol.

Ten opzichte van deze beschermende modus is er ook een 'Compatibility Mode'. Deze is specifiek gericht op werknemers met een intranet, waarbij de content gegarandeerd veilig is. Chor heeft inmiddels toegezegd snel met meer technische details te komen. De officiële introductie van IE7 vindt waarschijnlijk eind dit jaar plaats.