De wedstrijd, die was uitgeschreven door Colin Nederkoorn, was bedoeld om Windows XP op een Intel-Mac aan de praat te krijgen. Het prijzengeld is inmiddels opgelopen tot bijna 14.000 dollar. Winnaars zijn twee hackers die de namen 'narf2006' en 'blanka' gebruiken. Ze publiceerden deze week foto's van hun Mac met Windows op de fotosite Flickr.

Om XP te laten draaien, moesten hackers het nieuwe opstartproces dat de Mac gebruikt, extensible firmware interface (efi), omzeilen of aanpassen. Deelnemers aan de wedstrijd moesten hun Intel Mac formatteren en opnieuw partities aanmaken waarbij een schijf werd gebruikt voor de installatie van Windows XP.

Toch werkt niet alles vlekkeloos als Windows XP op een Intel Mac draait. Zo blijkt Apple Remote en de iSight Webcam niet te functioneren. Ook draait Windows niet goed op de 20-inch iMac, aldus Nederkoorn.

Overigens is het al langer mogelijk om Windows XP te laten draaien op een Intel Mac, maar dan via Microsoft Virtual PC. Bij deze wedstrijd mocht dat niet gebruikt worden. Ook was het gebruik van virtualisatiesoftware zoals VMware verboden om kans te maken op het prijzengeld.