Diverse mensen hebben vrijdagmiddag geklaagd bij de redactie van de Telegraaf over het ongebruikelijke uiterlijk van de krantensite. "Ze kregen een scherm vol blote borsten te zien", zo zegt internetredacteur Marco van der Laan van de Telegraaf. "Maar zelf heb ik dat niet onder ogen gehad, omdat onze internetverbinding er compleet uitligt."

Inmiddels is de site compleet onbereikbaar. Volgens Van der Laan ligt het probleem niet bij de krant zelf, maar bij MCI, waarbij het dagblad zijn internetconnecties heeft lopen.

Bij weblog Retecool staan screenshots van de 'aangepaste' voorpagina. MCI heeft inmiddels bevestigd dat er een complexe storing is geweest, waarvan meer bedrijven de dupe zijn geworden, met name in de regio Amsterdam.

Hack

Volgens MCI-woordvoerder Ronald Akkerman heeft MCI niets te maken met het gewijzigde uiterlijk van de Telegraaf op vrijdag. "Dat was toeval. Het feit dat de site eruit lag, is hooguit aanleiding geweest voor hackers om eens rond te kijken."

Deze hackers hebben volgens Akkerman ingebroken op de DNS-server van de Telegraaf, die bij Level3 staat. Zij zijn er korte tijd in geslaagd het ip-adres om te leiden naar een pornosite. "Daar kunnen wij niets aan doen, wij zorgen alleen voor de transmissie tussen Level3 en de Telegraaf. Het probleem ligt echt bij de krant."

De complexe storing is volgens Akkerman de grootste in de zeven jaar dat hij bij MCI werkt. Het probleem zat in de transmissieapparatuur van Alcatel. Inmiddels is alles verholpen.

<i><b><FONT COLOR="#CC0033">Update</FONT>, zondag 18 mei, 12:50 uur:</b>Reactie Ronald Akkerman toegevoegd.</i>