Het verzoek van de autofabrikant om het gebruik van Fuckgeneralmotors.com te verbieden, werd door de rechter afgewezen.

"Het merkenrecht geeft Ford niet het recht om personen te verbieden naar zijn homepage te linken om het enkele feit dat Ford de domeinnaam niet leuk vindt", oordeelde de rechter. Het domein is in handen van Emmanuel Goldstein (een pseudoniem van Eric Corley), de hoofdredacteur en oprichter van het hackersblad 2600. Hij laat het domein doorverwijzen naar de site van Ford.

Volgens Ford maakt Goldstein daarmee inbreuk op het merkenrecht. Bovendien zou hij zich schuldig maken aan oneerlijke competitie. De rechter oordeelde echter dat Ford deze aanklachten onvoldoende kon onderbouwen. Een rechtszaak tegen 2600 zou daardoor kansloos worden. "Dit is een beslissende overwinning", aldus Eric Grimm, de advocaat van 2600.

Goldstein was hoogst verbaasd dat het Ford was die in april dit jaar een rechtszaak tegen hem aanspande. "Toen we werden gedaagd, waren we met stomheid geslagen", aldus Goldstein eerder dit jaar op de hackersbijeenkomst Hackers At Large. "De ontwikkelingen in de autowereld gaan zo snel dat we even dachten dat we hadden gemist dat Ford General Motors had overgenomen. Maar dat bleek niet het geval te zijn."

De invloed die multinationals op de uitgifte van domeinnamen hebben, is Goldstein al jaren een doorn in het oog. Eerder lag hij overhoop met het telecombedrijf Verizon. Verizon claimde enkele honderden domeinen, waaronder Verizonsucks.com, om te voorkomen dat domeinkapers ermee aan de haal zouden gaan.

Goldstein besloot daarop het domein Verizonreallysucks.com te claimen. Het domein werd vervolgens doorgelinkt naar VerizonEatsPoop.com, een site waar klanten en werknemers van Verizon over het bedrijf kunnen klagen. Dit tot ongenoegen van Verizon dat prompt een rechtszaak aanspande.