De Galaxy S4 van Samsung moet de iPhone nog heviger beconcurreren dan het vorige vlaggenschip van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant verhuisde voor de onthulling zelfs naar Apple’s thuisland Amerika.

Bediening door te zwaaien

In deze hands-on worden nieuwe features gedemonstreerd. Het scherm registreert bewegingen nog voordat het wordt aangeraakt, zodat gebruikers bijvoorbeeld kunnen swipen door de gallerij door voor de telefoon te zwaaien.

Features die gebruikers kunnen herkennen van de Note II zijn ook meegenomen, zoals de optie om twee schermen naast elkaar te gebruiken en een toolbar met snelkoppelingen aan de linkerzijde van het scherm.

Features snel in- of uitschakelen

Het meldingenscherm is uitgebreid. Voorheen zaten er knoppen voor snelle instellingen achter de meldingenbalk verwerkt om bijvoorbeeld WiFi meteen in te schakelen of gps uit te zetten. Nu is dat een fors veld geworden om bijvoorbeeld het scrollen met de ogen in of uit te schakelen of de nfc-chip te (de)activeren.

In Nederland verschijnt de Galaxy S4 met een quadcore-processor van chipfabrikant Qualcomm. Deze heeft een kloksnelheid van 1,9 GHz, in tegenstelling tot de octocore-variant die op 1,6 GHz klokt. Het toestel moet het tweede kwartaal in Nederland uitkomen voor een adviesprijs van 699 euro.