Network intrusion is geen grapje. Trojaanse paarden en andere malware, of zelfs directe inbraak door hackers, kunnen de privégegevens van je bedrijf in gevaar brengen, evenals die van je klantenkring. Je kan natuurlijk firewall software installeren op je servers die al het verkeer controleert, maar deze zal je zelf moeten instellen en configureren (of daar een professional op zetten). Bovendien is de data dan al voorbij de router of switch gekomen. Met een hardwarematige firewall kan je jezelf een hoop ellende besparen.

Voor kantoren tot 50 personen zou je kunnen kijken naar ZyXEL ZyWALL ATP200, zelfs zonder de hulp van een professionele netwerkbeheerder. Grotere bedrijven kunnen kijken naar de ATP500 of ATP800. Deze apparaten hebben meer poorten, een grotere datadoorvoersnelheid en een groter aantal maximaal beschikbare VPN-, VLAN interfaces en tcp-verbindingen. De vriendelijke, browsergebaseerde interface maakt het eenvoudig om één of twee internetverbindingen te configureren en ondersteunt LAN-, WAN- en DMZ-verbindingen. Twee USB 3.0-poorten maken een veilige verbinding via een draadloze data-adapter mogelijk.

De ZyWALL ATP-gateways bevat ook VPN-ondersteuning voor zowel SSL als IPSec VPN's, waardoor externe werknemers de mogelijkheid hebben om zich bij het netwerk aan te sluiten zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Dus nu kan je bedrijf werknemers die buiten de deur werken veilig verbinden met je interne netwerk.

De ATP analyseert alle inkomende en uitgaande packets en blokkeert ze als deze malafide blijken te zijn. Het apparaat maakt hiervoor gebruik van verschillende databases van antimalware-fabrikanten als Bitdefender. Hiervoor dient wel een Gold-abonnement te worden afgesloten, maar als er een ATP-gateway wordt aangeschaft krijg je daar sowieso een jaar gratis bij.

Door voor een hardwarematige oplossing te gaan, bespaar je jezelf een hoop werk en hoef je je geen zorgen te maken met het up-to-date houden van je firewall.