CinemaNow bood al films-on-demand via zijn site aan, maar deze waren afkomstig van kleinere studio's. Met de deal met Warner komen ook de kassuccessen beschikbaar, zoals 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone'. Ook oude krakers als 'Dial M for Murder' van Alfred Hitchcock kunnen gedownload, zo schrijft Reuters.

De nieuwste films – zoals Harry Potter - kosten 3,99 dollar voor een periode van 24 uur. Oudere titels zijn met 2,99 dollar iets goedkoper. CinemaNow maakt gebruik van een antikopieertechnologie die is ontwikkeld door Microsoft. De films zijn gemiddeld ongeveer 700 MB groot.

Voor Warner is dit niet de enige activiteit op het web voor de distributie van films. Zo is Warner een van de vijf grote studio's achter MovieLink, dat aan het eind van dit jaar zijn diensten wil starten. Onlangs werd bekend dat MovieLink gebruik gaat maken van technologie van IBM.

CinemaNow is voor het grootste deel in handen van filmmaker Lions Gate Entertainment. Kleinere aandeelhouders zijn onder meer Microsoft en videoketen Blockbuster.