Via de Amerikaanse thuisbasis van het online warenhuis, Amazon.com, werden meer dan 760.000 exemplaren van het boek besteld, nog voordat het boek uitkwam. Dat is meer dan twee keer zoveel als bij het vorige boek over Harry Potter, aldus Amazon.

Ook buiten de Verenigde Staten ging de verkoop goed. Via de Engelse Amazon-website werden 420.000 exemplaren besteld door klanten afkomstig uit 150 verschillende landen. Via de Duitse Amazon-site waren bij de introductie al 80.000 boeken verkocht.

Amazon verkocht het nieuwe Harry Potter-boek met 40 procent korting op de adviesprijs van dertig dollar. Zelfs met het standaardbedrag van vier dollar aan portokosten, was het boek goedkoper dan in de winkel.

Zaterdag leidde de verkoop van het vijfde boek over Harry Potter, 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' getiteld, op veel plaatsen tot een ware gekte. De Nederlandse versie van het boek wordt in november verwacht.

Bol.com liet vrijdag nog weten dat er bij de Nederlandse online boekhandel ruim zesduizend exemplaren van het boek waren besteld.