- Het Britse toerisme lijkt door het MKZ een heel slecht seizoen tegemoet te gaan. Tony Blair en zijn ministers doen hun uiterste best om iedereen duidelijk te maken dat vrijwel alle toeristische attracties gewoon open zijn. Dat geldt zeker voor musea. Daarom is het handig dat er een webhalte bestaat waarop je kunt zien wat voor evenementen, tentoonstellingen en shows je kunt zien in de musea, galeries en historische gebouwen in het Verenigd Koninkrijk. Op de site vind je ook algemene tips en trucs om je kinderen het museum in te sleuren. Klik gewoon op My First Museum.
http://www.24hourmuseum.org.uk - Op weg naar Pasen heeft de omroep IKON een Passieproject op het wereldwijde web. "Zeven figuren uit de geschiedenis staan centraal: Jeanne d'Arc, Othello, Don Quichote, Maria Magdalena, Moeder Teresa, Calvijn en Jezus. Wat is hun passie en kennen ze de dubbele bodem van het Griekse woord passie: hartstocht en lijden? Maar het gaat ook over hedendaagse passie. Bezoekers van de site delen hun ervaringen met elkaar. Op de site blijkt, dat mensen elkaar kunnen inspireren en motiveren om met hun passie in contact te komen. En steeds weer blijkt, dat passie nauw verbonden is met de grote levensvragen: wie ben ik en waar sta ik voor?", zo zegt de IKON in een soort tussentijdse evaluatie.
http://www.ikon.nl/passie - The Muscles from Brussels is de bijnaam van de wandelende spierenverzameling die Jean Claude Van Damme heet. Kennelijk komt er af en toe ook tekst uit, want op een webhalte gewijd aan dit fenomeen vind je naast andere wetenswaardigheden ook een paar interviews.
http://www.jcvandamme.net - De webhalte JazzOrkesten.nl geeft een overzicht van jazzorkesten in Nederland en biedt aan jazzorkesten en -musici de mogelijkheid zich via teksten, foto's en geluids- en/of videofragmenten te presenteren.
http://www.jazzorkesten.nl - Voor Cyber Kids:
Klik maar op alle raampjes en deurtjes en er gaat een hele wereld voor je open: Piegeltjes Wereld!
http://www.piegeltje.com