De beruchte activistische durfinvesteerder Carl Icahn gooit de handoek in de ring in zijn poging om de macht te grijpen bij Dell. In een open brief feliciteert hij ietwat cynisch Michael Dell en investeringsmaatschappij Silver Lake, de Dell van de beurs willen halen. Daarin hekelt hij het handelen van het Dell-bestuur maar is hij desondanks tevreden over het opvoeren van de prijs per aandeel.

Daarmee komt een einde aan lang en ingewikkeld gevecht rond de computerfabrikant. Al sinds maart vochten Michael Dell en Carl Icahn elkaar de tent uit. Het verhoogde bod van oprichter Dell om zijn bedrijf te privatiseren en een afgedwongen regelwijziging rond het tellen van de stemmen van aandeelhouders zijn Icahn te gortig: “Het is vrijwel onmogelijk om de strijd op 12 september te winnen.”

Icahn ziet ook een lichtpuntje. “Ik realiseer me dat er aandeelhouders zullen zijn die teleurgesteld zijn dat we niet verder strijden. Toch hebben we het laatste decennium, met name door ‘ activisme’ de aandeelwaarde van veel bedrijven met miljarden dollar verhoogd”, schrijft Icahn, ook doelend op het verhoogde bod van Michael Dell en Silver Lake.

Dat bod staat nu op 13,88 dollar per aandeel. Aanstaande donderdag stemt het Dell-bestuur hierover in een aandeelhoudersvergadering.

De open brief van Icahn aan alle Dell-aandeelhouders:

CARL C. ICAHN ISSUES OPEN LETTER


Zie ook Webwerelds tijdlijn van Dell: van hobbyproject tot miljardenconcern.