Casema, Essent Kabelcom en UPC hebben vrijdag bekendgemaakt dat ze de wedstrijden ook in hd-kwaliteit gaan aanbieden. Bij digitale interactieve high definition-televisie (hdtv) is de beeldresolutie hoger en de geluidskwaliteit beter.

Casema en Essent werken hierbij samen met Samsung en de NOS die de uitzendrechten voor het WK bezit. Abonnees van Essent, Casema, Multikabel en CAIW kunnen hierdoor deze zomer gratis naar hdtv kijken. Voor het bekijken van hdtv is wel een nieuw televisietoestel en een nieuwe settop-box van Samsung nodig. Na het WK zullen Casema en Essent het aantal zenders van de hd-pakketten langzaam uitbreiden.

UPC biedt hdtv deze zomer aan in samenwerking met Philips. Hiervoor hebben abonnees een nieuwe Philips settop-box (hdtv DCR7000) nodig. Verder biedt Philips hd-ready flat tv's.

Ook na het WK zullen UPC en Philips op het gebied van hdtv blijven samenwerken. Belangrijke wedstrijden en competities op de betaalzenders Sport1 en Film1 van Chellomedia, een zusterbedrijf van UPC, zullen in de toekomst ook in hd-kwaliteit gaan uitzenden.