Het schofferen van anderen is zijn specialiteit, erkent de maintainer van de Linux-kernel, gevraagd naar wat hij anders zou hebben gedaan de laatste 23 jaar.

"De problemen draaien meestal rond het vervreemden van gebruikers en developers, daar ben ik nogal goed in. Ik gebruik heftige taal", aldus Torvalds in een vraaggesprek op LinuxCon deze week.

Maar eigenlijk is die houding nodig om te zorgen dat Linux superieur blijft, suggereert de Fin. "De meeste mensen, ook al vinden ze elkaar niet aardig, respecteren wel de code die anderen schrijven. Dat is voor Linux het belangrijkste. Wat er toe doet is dat mensen er helemaal induiken om de beste technologie te maken."

Gordon Ramsay

"Een van de redenen voor de scheldcultuur, die inderdaad veel mensen afschrikt, is dat als het gaat om technische mensen met ongezouten meningen en een sterke motivatie om iets technisch superieur te doen, dan vertalen die meningen zich soms in gescheld."

Kortom, Torvalds is en blijft de Gordon Ramsay in de Linux-keuken: als je het niet trekt, moet je maar fucking opzouten.

De grofgebekte ontwikkelaar heeft een heldere en principiële visie die een goede manager soms niet zouden misstaan: 5 ijzersterke managementlessen van Linus Torvalds