Nadat er vorige week een filmpje op internet verscheen waarin te zien is hoe de Almeerse jongen Michael B. seks heeft met een 16-jarig meisje, lijken de rapen gaar. Weblogs die hierover berichten worden bedreigd en hostingbedrijven worden benaderd om te zorgen dat de berichten van internet verdwijnen. Een van de weblogs die over de zaak hebben bericht, is Zeikerdje.com. Onbekenden hebben hierop het Rotterdamse datacenter We Dare telefonisch bedreigd om er zo voor te zorgen dat de website van Zeikerdje van het web zou verdwijnen. We Dare heeft deze dreigementen zo serieus opgevat, dat medewerkers van het bedrijf zondagavond de beveiliging hebben ingeschakeld. Zij hebben op hun beurt de politie ingeseind, zo bevestigt een woordvoerder van politie Rotterdam-Rijnmond tegenover Webwereld. De melding [van bedreiging, red.] kwam bij de politie om 23.40 uur binnen. Hierop is een surveillancewagen met twee agenten naar het datacenter gedirigeerd om een oogje in het zeil te houden. Volgens de zegsman van de politie was interventie van de agenten uiteindelijk niet nodig nadat het hostingbedrijf met de `klagers' had gesproken. In dit gesprek is waarschijnlijk bevestigd dat We Dare het ip-adres van Zeikerdje.com zou verwijderen. De site is hierdoor compleet onbereikbaar.

Bedreigingen

Hoewel de `klagers' met hun telefonische bedreigingen succes lijken hebben gehad bij het datacenter, hebben zij Jeroen Otten van Zeikerdje.com in de nacht van zondag op maandag telefonisch op het hart gedrukt toch vooral maar niet meer over de zaak te schrijven. "Afgelopen weekeinde is het vormen gaan aannemen waar de honden geen brood van lusten", zegt Otten tegenover Webwereld. "Ik ben behoorlijk geschrokken, zeker nadat er gisteravond een fles door het raam is gegaan."

Jaggle

Naast Otten zijn ook de mensen achter Jaggle.nl bedreigd. In een telefonische bedreiging aan het adres van Otten kondigt de klager aan dat hij onderweg is naar Zeist alwaar Jaggle zou zijn gehuisvest. "Ze zijn echter niet gearriveerd", aldus een zegsman van Jaggle die anoniem wenst te blijven. "Wel zijn we vannacht twee keer op dat adres gebeld." De problemen voor Jaggle begonnen echter al begin vorige week, nadat zij naar het omstreden filmpje linkten. "Nadat we naar het filmpje linkten, kregen we dreigmails van Michael B. Hierin werden we fysiek bedreigd en werd gemeld dat er een DDoS-aanval zou plaatsvinden." Deze internetaanval is er ook gekomen en heeft ervoor gezorgd dat Jaggle vorige week woensdag en een deel van donderdag onbereikbaar was. Als gevolg van deze DDoS-aanval, heeft ook het Amerikaanse hostingbedrijf van Jaggle last ondervonden. Jaggle is hierop eind vorige week naar de politie gestapt om aangifte te doen van bedreiging, de DDoS én kinderporno. Update, 12:45 uur: We Dare laat weten het ip-adres van Zeikerdje.com weer te hebben vrijgegeven.