Nog eens 11 procent van de ondervraagde bedrijven zegt de overstap naar Windows 7 te maken zodra Microsoft zijn eerste service pack (SP1) voor het besturingssysteem uitbrengt, meldt ict-nieuwssite TechFlash.

De relatief vlotte overstap van de zakelijke markt blijkt uit een onderzoek onder 1200 bedrijven wereldwijd, waarvan 85 procent in Noord-Amerika. Dit onderzoek is uitgevoerd door analistenfirma Information Technology Intelligence (ITI), overigens niet in opdracht van Microsoft.

Hoopvol

De resultaten zijn hoopvol voor Microsoft. Een grote meerderheid van de bedrijven heeft Windows Vista nog niet ingevoerd en is voorganger Windows XP blijven gebruiken. Een flink deel van deze ondernemingen stapt komend jaar wel over naar Windows 7, blijkt nu uit het ITI-rapport.

De positieve houding van de bedrijven komt volgens ITI voort uit de gunstige beoordelingen die de bedrijven hebben gemaakt van de testversies van Windows 7. Een deel van de bedrijven is nog wel kritisch over de ondersteuning van bedrijfsapplicaties voor de nieuwe Windows-versie en de prijzen van upgrades voor het besturingssysteem zelf.

Eerdere terughoudendheid

Uit een onderzoek door Dimensional Research van april dit jaar bleek nog dat 83 procent van de ondervraagde bedrijven niet van plan was vóór 2011 te migreren naar Windows 7. Bijna de helft van de respondenten gaf toen aan dat de verslechterde economische omstandigheden een overstap voorlopig in de weg staan.

In februari stelde Forrester Research nog dat nog minder dan 10 procent van alle bedrijfscomputers in Noord-Amerika en Europa op Vista draait. Vorige week is uit een onderzoek op de Noord-Amerikaanse markt wel gebleken dat bijna 90 procent van de zakelijke pc's krachtig genoeg is om Windows 7 te draaien.