Dit blijkt uit een poll van de National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) gehouden onder 2.053 kinderen.

De NSPCC is bezorgd over de populariteit van sociale netwerksites als Myspace, zo meldt de BBC. Volgens de NSPCC worden kinderen op deze site extra blootgesteld aan mensen die mogelijk misbruik van de kinderen willen maken. Zeker 52 procent van de kinderen tussen de elf en de zestien jaar, bezoekt dagelijks een sociale netwerksite.

De poll wijst uit dat de meeste kinderen inloggen op een sociale netwerksite om nieuwe contacten te leggen of om zichzelf te linken aan bekenden. Ook komt naar voren dat 60 procent van de kinderen de websites bezoeken omdat ze eenzaam zijn.

Uit een eerder onderzoek van de NSPCC bleek al dat 46 procent van de kinderen persoonlijke informatie over zichzelf prijsgeeft, zoals foto's en telefoonnummers, aan mensen die zij online ontmoeten.

"We moeten deze problemen herkennen en erop reageren. We moeten kinderen helpen veiliger online te zijn en ze tegelijkertijd aanmoedigen om te praten over misbruik op internet", zegt Mary Marsh van de NSPCC.

Ook in Nederland staat veilig internetten voor kinderen op de agenda. Zo heeft Kennisnet ICT op School een speciale versie van Suske en Wiske laten maken. De strip heeft als title 'Suske en Wiske en de Sinistere Site'.