Door de helikoptercrash woensdagavond viel de stroom in het gebied uit. Ook het telefoonverkeer werd ernstig ontregeld. Het datacenter van Hitachi in Waardenburg was daardoor woensdagavond telefonisch onbereikbaar. Dat gold ook voor een aantal andere telefoonnummers in de gemeente die Webwereld woensdagavond probeerde te bellen.

Donderdagochtend bevestigde een medewerkster van Hitachi dat de helikoptercrash inderdaad tot problemen heeft geleid. "Die problemen duren nog voort, we zitten nog steeds op noodelektriciteit." Meer details kon ze niet geven. De personen die eventueel meer zouden kunnen vertellen, waren 'druk bezig'. "Het is nu een beetje chaotisch."

In een toelichting op vrijdag benadrukte Paul Veldkamp, manager van het European Reconfiguration Centre van Hitachi dat de stroomstoring geen invloed heeft gehad op de bedrijfsvoering. De drukte, waar de telefoniste naar refereerde, had volgens de manager niets te maken met de helikoptercrash, maar was een gevolg van de gewone bedrijfsvoering.

De problemen met de stroomvoorziening ontstonden woensdagavond om half acht toen een helikopter tijdens een trainingsvlucht tegen een hoogspanningsmast vloog. De beide vliegers die een noodlanding maakten in een weiland, bleven ongedeerd.

De crash heeft er ook toe geleid dat de site van Omroep Gelderland een noodwebsite in de lucht heeft moeten brengen. De website raakte donderdagochtend overbelast.