De Hema biedt taal-, kinder-, hobby- en computercursussen aan en het bedrijf doet dit volgens een woordvoerster op 'de Hema manier'. "Laagdrempelig, eenvoudig en vooral leuk om te doen." Een opvallende cursus is 'zo word ik dj'. In de toelichting staat te lezen: "De cursus gaat niet alleen over de benodigde apparatuur maar ook over de verschillende vaardigheden die aan de hand van video worden uitgelegd. Van beat matchen tot turntablism."

In de categorie taal biedt de Hema cursussen Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Turks. De basiscursus kost 14,95 euro. Engels, Frans en Spaans kennen een uitgebreide variant die 24,95 euro kost. Hobbycursussen zijn naast 'zo word ik dj', digitale fotografie, gitaar spelen en 'wijn herkennen'. Die laatste cursus wordt overigens gegeven door Hema's eigen hoofdinkoper wijn, Cisca Breedijk, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Onder het kopje Computercursussen biedt de Hema introducties op Windows XP en Microsoft Word, en een algemene cursus 'De computer van A tot Z'. Ten slotte is er een viertal kindercursussen, die zich richten op de schrijf- en leesvaardigheid van de jeugd.