- Noorderlingen hebben de naam nuchter te zijn. Dus willen ze dat een schilderij ergens op lijkt. Vandaar dat galerie en kunsthandel De Groote Noord zich richt op "realistische kunst, waarbij de noordelijke realisten sterk vertegenwoordigd zijn".
http://www.degrootenoord.nl - De oudere surfertjes kennen waarschijnlijk de scène –uit de prehistorie van de Nederlandse televisie– wel waarin Dorus een octrooi wil aanvragen voor een nieuw soort muizenval. De dienstdoende, dronken dubbelganger (zou hij op de Gooise matras in café Het Muizevalletje zijn geweest?) vond heel wat muizenhokjes, muizenkooitjes en muizenvalletjes. Maar de Muizenvallenverzamelaaranno 2001 heeft er meer. Op dit moment bezit hij 88 muizenvallen en 24 rattenvallen.
http://www.kb.nl/infolev/ing/rgp/werkbest/bwn/lemmata/mander-t.htm
http://cafehetmuizevalletje.datzijnwij.nl
http://members.home.nl/muizenval - Vandaag en morgen heb je voor het laatst de gelegenheid de tentoonstelling Joods leven in Maassluis in het Gemeente Museum van die plaats te bezoeken. De bijbehorende webhalte zal echter nog enige tijd op het wereldwijde web prijken zodat je zowel het boek als de bijbehorende CD's van de interviews en lezingen kunt bestellen.
http://www.joodsmaassluis.com - Wie de botter Bu9, gebouwd in 1910, getuigd met zo'n 120 vierkante meter zeil (fok, kluiver en aap) ziet varen denkt meteen: da's niet zo maar een oude boot, nee dat is een Varend Monument'.
http://www.dekker-bu9.nl - Voor Cyber Kids:
Zelf een reportage maken en op tv komen? Meepraten over de onderwerpen? Een kijkje nemen achter de schermen? Het kan allemaal vanaf vandaag op de nieuwe webhalte van het NPS-jeugdprogramma Het Klokhuis. Vanavond om 18.30 kun je op Nederland 3 zien hoe de website is gemaakt.
http://www.hetklokhuis.nl