De conversie bevat straks behalve een multiplayergedeelte ook een single player-element. De spelvormen staan bovendien niet geheel los van elkaar. The Legend of Zelda voor de NES zette in 1986 de toon voor één van Nintendo's succesvolste gameseries. Opvolgers van de RPG-adventure verschenen zowel voor de NES als voor de SNES en de N64, terwijl The Legend of Zelda: Link's Awakening misschien wel het populairste GameBoy-spel aller tijden is.

Over een tijdje kunnen ook PC-gamers kennismaken met de wereld van Zelda, want een team van vijf fans werkt momenteel aan de mod Zelda Quake III. Het bijzondere aan de conversie is dat het een volwaardig single play-gedeelte zal bevatten, waarin je quests dient te voltooien en bots moet verslaan om naar een volgende map te mogen. Bovendien kun je door het volbrengen van subquests extra items verdienen.

Opvallend is dat het single play-avontuur gedeeltelijk wordt geïntegreerd in het multiplayerspel. De items die je als solospeler hebt verzameld, mag je tijdens multiplayersessies namelijk gebruiken om jezelf (tijdelijk) te versterken. Door je karakter regelmatig door de single play-maps te jagen ben je dus aanzienlijk in het voordeel als je het eenmaal tegen menselijke tegenstanders gaat opnemen. Tenzij die dezelfde tactiek hebben gebruikt natuurlijk…

Multiplayen kan overigens in verschillende vormen. Behalve het bekende Free-for-all zijn er ook twee teamplayspellen, waarvan Capture the Triforce ons het leukste lijkt. Daarin ga je met je team op zoek naar de drie delen van de 'Triforce', die verspreid liggen over de hele map. Slaag je erin de stukken te vinden, dan word je tijdelijk onkwetsbaar en kun je er twee minuten lang ongegeneerd op los gaan knallen. In de andere spelvorm ( Beat the Boss) heeft het 'slechte' team een soort eindbaas in haar gelederen. De bedoeling is uiteraard dat het 'goede team' die uit de weg weet te ruimen voordat ze zelf zijn uitgeschakeld.

Net als de tien maps zijn ook de wapens in de mod geheel in Zelda-stijl. Benamingen als Hook Shot, Megaton Hammer en Master Sword spreken wat dat betreft boekdelen. Datzelfde geldt voor de karakters die je in Zelda Quake III tegenkomt, want behalve de jonge elf Link herken je een groot aantal andere personages uit de originele reeks.

Het werk aan de conversie is uiteraard nog lang niet klaar en de makers hebben ook geen idee wanneer we de eerste versie kunnen gaan uitproberen. Op de Zelda Quake III-site vind je in ieder geval alvast een hoop informatie. Bovendien is er sinds gisteren een Windows-behangetje en een Zelda-themesong op te halen.