"Er bestaat geen twijfel dat de wijdverbreide aanwezigheid van videogames met seks en geweld de taak van opvoeders veel moeilijker maakt", meent de New Yorkse senator. Clinton wil dat de Federal Trade Commission (FTC) gaat uitzoeken wie verantwoordelijk is voor de seksscènes in Grand Theft Auto (GTA).

Eerder deze week werd bekend dat een programma van de Nederlander Patrick Wildenborg seksscènes in GTA zichtbaar maakt. Normaal zijn deze scènes niet toegankelijk, maar met behulp van de Hot Coffee-mod van Wildenborg kunnen spelers wel zien hoe personages in GTA de liefde met elkaar bedrijven.

De maker van GTA, Rockstar, geeft hackers de schuld van de seksscènes in GTA, zo meldt BBC News. Hackers zouden de scènes in de officiële versie van het spel hebben aangepast, stelt Rockstar.

Wildenborg schrijft echter dat de inhoud van zijn mod 'al beschikbaar was op de originele schijven'. "De naaktmodellen waren ook al aanwezig op de originele disk. Alleen is al dit materiaal niet toegankelijk op een niet-gemodereerde versie van het spel." Wildenborg vermoedt dat de seksscènes overblijfselen zijn van een spelidee dat niet is opgenomen in de uiteindelijke versie van de game.