Hoe kies je slim een goede en voordelige autoverzekering?

Een autoverzekering afsluiten is iets dat je tegenwoordig snel en gemakkelijk online kunt regelen. Veel mensen denken niet echt na voordat ze deze verplichte verzekering afsluiten. Ze zijn in gedachten al bezig met hun nieuwe auto en sluiten dan snel op internet een verzekering voor de auto af.

Waardoor ze uiteindelijk teveel premie betalen of een verzekering hebben die niet de meest ideale voorwaarden heeft die er mogelijk zijn.

Hoe kun je dit voorkomen en een goede, voordelige autoverzekering afsluiten? Via een betrouwbare vergelijkingswebsite als geld.nl kan je verzekeringen met elkaar vergelijken, helpt om de meest voordelige en gunstige verzekering af te sluiten. Houd hierbij wel een aantal zaken in de gaten.

De voorwaarden kunnen per verzekering flink verschillen

De voorwaarden en dekking van verzekeringen voor auto's loopt nogal uiteen. Zo dekt de ene verzekeraar voor hetzelfde premiebedrag meer dan een andere. Lees daarom, voordat je een autoverzekering via geld.nl afsluit, eerst de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij goed door en neem hiervoor de tijd. Zo kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan.

Want als er iets vervelend is, is het wel erachter komen dat een bepaalde schade waarvan je zou verwachten dat deze vergoed wordt, uiteindelijk niet vergoed wordt door jouw verzekeraar. Maar ook de contractduur is een punt van aandacht. Stel dat je wilt switchen van verzekeraar omdat de premie toch te hoog is en de opzegtermijn blijkt drie, zes of twaalf maanden bedraagt?

Dan baal je natuurlijk enorm! Dit soort situaties had voorkomen kunnen worden als je via geld.nl de verzekeringsvoorwaarden beter vergeleken had.

De verzekeringspremie als aandachtspunt

Nadat je de voorwaarden goed hebt vergeleken, komt de prijs in beeld. Uiteraard kies je via voor de voordeligste verzekeraar in jouw situatie. Maar let hierbij wel op dat je de auto niet over- of onderverzekerd. Zo is het niet slim om een tweedehands auto of occasion van meer dan vijf jaar oud all-risk te verzekeren.

Je betaalt dan veel premie, terwijl de auto qua waarde al flink afgeschreven is. Terwijl, als er schade ontstaat, het vaak voordeliger is om deze zelf te betalen aan de andere partij dan om een lagere no claim te accepteren. Omgekeerd is het wel verstandig om een nieuwe(re) volledig te verzekeren tegen elk soort risico.

Als er iets is dat onwenselijk is, is het wel een net aangekochte auto die je door eigen toedoen in de prak rijdt. Als je dan niet all risk bent verzekerd, kost je dat handen vol geld.