Smartphone-gebruikers doen steeds langer met hun mobieltje, dat blijkt uit een onderzoek van Ting Mobile. 47 procent gebruikt z'n smartphone tussen de drie en vijf jaar, 30 procent twee jaar, 10 procent 1 jaar en 5 procent vervangt z'n mobieltje binnen het jaar. Deze redacteur hoort bij de schamele 8 procent die langer dan 5 jaar met z'n smartphone doet.

Het zijn vooral de jongsten onder ons die hun smartphone het snelst vervangen. Van alle mensen die hun toestel binnen een jaar vervangen is 40 procent tussen de 18 en 24 jaar. De ouderen zijn het zuinigst op hun spullen. Maar liefst 50 procent van de mensen tussen de 55 en 64 jaar vervangt z'n toestel pas na vijf jaar.

Als er wordt geshopt voor een nieuw toestel letten gebruikers vooral op de prijs. Zowel mannen als vrouwen hebben prijs als belangrijkste criterium staan als zij shoppen naar nieuwe toestellen. Mannen kijken daarna naar specs terwijl vrouwen het besturingssysteem op de tweede plaats hebben staan. Op de derde plaats komt bij mannen de beschikbare opslagruimte en bij vrouwen de camera.

En dat oude toestel?

Als er een nieuw toestel wordt gekocht verdwijnt 42 procent van de oude toestellen in een lade. En van de mensen die hun toestel aan een ander geven of verkopen vergeet 4 procent de persoonlijke data op het toestel te verwijderen.

Lees ook: Zinnige toepassingen voor je oude smartphone

Wij zijn erg benieuwd hoe jij omgaat met je smartphone:

Hoe lang doe jij met je smartphone?
Korter dan 1 jaar
1 jaar
2 jaar
3 jaar
4 jaar
5 jaar
langer dan 5 jaar
Created with Quiz Maker Online

De resultaten van Ting Mobile's onderzoek zijn hier te lezen.