Zo zie je maar weer: op het moment dat je 560.000 aandelen Apple krijgt, maar de beurs een dieptepunt kent en diezelfde aandelen op een recordlaagte staan, dan kan je het beste even een mailtje sturen naar een bekende beursanalist bij mediagigant CNBC. Die helpt je dan wel even verder om aan die miljoenen dollars die je al hebt nog even wat extra munten toe te voegen.

Naar nu blijkt heeft Cook afgelopen maandag meer dan een half miljoen aandelen in Apple gekregen omdat het aandeel Apple het ten opzichte van andere aandelen goed heeft gepresteerd. In twee jaar tijd is de waarde van het aandeel van 68,56 dollar gestegen naar 121,18 dollar. Tenminste dat was de notering van begin augustus. Deze week gaat het wat minder met dat aandeel.

Mailtje krijgt een staartje

Cook heeft diezelfde maandag direct een mailtje gestuurd naar beursgoeroe en tv-commentator Jim Cramer van CNBC met de mededeling dat het heus wel goed ging met Apple en dat de beurscrash van maandag niet de werkelijke waarde van het aandeel weergaf.

Nadat Cramer de e-mail van Cook voorlas op tv (en erover tweette) steeg het aandeel Apple direct. Naar waarschijnlijkheid krijgt die affaire nog wel een staartje als beurswaakhond SEC daarnaar een onderzoek instelt.