"Vlakbij het dorpje Schoondamme staat naast het station een grote kluis. Deze kluis bevat een goudstaaf met daarin een script met tiencijferige code en een mailadres. De eerste die de kluis weet te kraken en achter de code en het emailadres komt wint 50.000 Linden Dollar."

Dat is de uitdaging die de Nederlandse dependance van het bekende virtuele wereld Second Life bezoekers voorlegt. De kraakwedstrijd loopt af op woensdag 21 november om 20:00 uur. 50.000 Linden Dollar is ruim 100 euro waard.

De wedstrijd is een ludieke reactie op het nieuws dat in Nederland de eerste aanhouding is verricht wegens virtuele diefstal. Een 17-jarige jongen uit Breda is recentelijk gearresteerd omdat hij voor omgerekend 4000 euro aan meubilair uit andermans kamer zou hebben ontvreemd in het virtuele jeugdwereld Habbo Hotel. Dat meldde Nova deze week.

De jongen zou valselijk wachtwoorden hebben bemachtigd en vervolgens op meubelrooftocht zijn gegaan. In Habbo Hotel kun je met virtuele Habbo credits betalen, maar die worden wel met echt geld betaald. De verdachte is aangeklaagd voor diefstal, computervredebreuk, vernieling (van data) en heling.