Je komt niet zomaar aan een stage bij Google, daar moet je wat voor meebrengen. Een stage bij de zoekgigant is erg gewild, alleen al in de Verenigde Staten gaan er per schoolseizoen 1000 stagiairs (m/v) aan de slag. Wat zijn eigenlijk de vereisten?

Een van de topmanensen van Google's stageprogramma, Jessica Safir, deed bij sociale netwerksite Quora uit de doeken wat je moet kunnen en willen om een plekje in een van Google's aantrekkelijke werkruimten te kunnen veroveren. We zetten ze even op een rijtje.

De 4 vereisten

  1. Goede studieresultaten. Jawel, je moet wel een beetje je best doen op school. Er wordt wel degelijk gekeken naar de cijfergemiddelde, alhoewel Safir niet wil zeggen waar de grens ligt. Natuurlijk tellen ict-vakken het zwaarst mee. "Als je studeert, is goed scoren voor jou een prioriteit!"
  2. Je hobbies. Google kijkt of je in je vrije tijd net zo vastberaden bent als op school. dan gaat het vooral om bijvoorbeeld het meedoen aan hackathons, programmeerwedstrijden of het bouwen van apps.
  3. Een uitgebreid CV. Jawel, het is niet de bedoeling dat al je activiteiten op 1 A4tje passen. Als je naast je studie ook werkervaring hebt opgedaan en je hobbies goed genoeg vindt om uitgebreid te beschrijven, is dat een pre.
  4. Blijf proberen! Als je eerder bent afgewezen, betekent dat niet dat Google jou is vergeten. Je kan het nog een keer proberen, maar dan wordt er wel gekeken of je jezelf in de tussentijd hebt verbeterd, op school of in je andere activiteiten.